Fiscale misdrijven vennootschap - Bannister Advocaten helpt u meteen

De fiscus wordt steeds proactiever in het opsporen van fiscale misdrijven. Daarnaast zorgt de automatisering voor meer en snellere fiscale controles van ondernemingen. Soms slaat de fiscus de bal compleet mis of gaat de Belastingdienst te agressief te werk. 

Wordt u of uw onderneming verdacht van een fiscaal misdrijf? Dan kunt u rekenen op de advocaten van Bannister, die gespecialiseerd zijn op fiscaal gebied. Wij hebben een ervaren en gepassioneerd team om u en uw vennootschap tot het uiterste te verdedigen. 

Neem nu vrijblijvend contact op met ons advocatenkantoor voor advies en bijstand met betrekking tot fiscale misdrijven of om uw rechten ten opzichte van de Belastingsdienst te verdedigen. U kunt ons contacteren via info@bannister.be of via het telefoonnummer 03/369.28.00.

 

Gewone en ernstige fiscale misdrijven van vennootschappen

 

Wanneer u wordt beschuldigd van fiscale fraude, dan gaat de fiscus er vanuit dat u de inbreuk op de fiscale wetgeving met bedrieglijk opzet pleegde. Fiscale fraude is een fiscaal misdrijf dat voor u en uw vennootschap ernstige gevolgen heeft.

Niet alleen kan uw vennootschap veroordeeld worden tot een geldboete, ook u kunt een boete of beroepsverbod krijgen en zelfs een gevangenisstraf. Echter behoort een minnelijke schikking met de fiscus ook bij de mogelijkheden.

Bij gewone fiscale fraude is er bedrieglijk opzet en een oogmerk om te schaden. De gevangenisstraf hierop is maximaal twee jaar. Ernstige fiscale fraude wordt heel wat zwaarder bestraft. Daar staat een gevangenisstraf van maar liefst vijf jaar op. 

Vaak voorkomende soorten fiscale misdrijven van vennootschappen

 

Valsheid in geschriften: in de praktijk komt valsheid in geschriften vaak voor. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer uw factuur onjuist is. Zo kan het factuurbedrag lager zijn dan het werkelijke bedrag waardoor u minder belasting verschuldigd bent. Wanneer dit opzettelijk gebeurde, dan kan men spreken van fiscale fraude. 

Misbruik van vertrouwen: zowel een vennootschap als haar bestuurders kunnen zich schuldig maken aan misbruik van vertrouwen. Dit soort bedrog kan slaan op zaken zoals goederen, koopwaren en gelden. De gevangenisstraf hierop kan oplopen tot maar liefst vijf jaar. 

Witwassen: witwassen van geld is vaak een onderdeel van (ernstige) fiscale fraude. De Belastingdienst treedt hier hard tegen op en gaat vaak proactief op zoek naar witwasmisdrijven. Aangezien er vaak meerdere strafrechtelijke elementen bij dit soort misdrijf zijn, is een gespecialiseerde witwas advocaat in de arm nemen noodzakelijk. 

Gebruik van valse stukken: het gebruik van valse stukken moet gebeuren met een bedrieglijke opzet om van een misdrijf te kunnen spreken. De gevangenisstraffen, die hier op staan, gaan tot maar liefst vijftien jaar. Ons advocatenkantoor helpt u om uw rechten optimaal te verdedigen.

Overtreding beroepsverbod: wordt u ervan verdacht uw beroepsverbod overtreden te hebben? Dan kunt u op onze specialisten vertrouwen voor een passend juridisch advies en een ijzersterke verdediging. 

Doe een beroep op een advocaat die gespecialiseerd is in fiscale misdrijven

 

Wanneer u en/of uw onderneming beschuldigd wordt van een fiscaal misdrijf, dan kunnen de gevolgen hiervan bijzonder ernstig zijn. Niet alleen zijn boetes en verbeurdverklaringen mogelijk, maar ook een effectieve gevangenisstraf.

Een ervaren advocaat, die gespecialiseerd is in fiscale misdrijven van vennootschappen en bestuurders, is dus essentieel om uw rechten, uw vermogen en uw vrijheid optimaal te verdedigen. 

Het team van specialisten venootschapsstrafrecht van Bannister heeft de ervaring en de specialisatie in huis om u bij te staan tijdens een procedure tegen de Belastingsdienst. Wij hebben specialisten die u tijdens elke stap van het proces kunnen begeleiden.

Neem nu vrijblijvend contact op met onze advocaten fiscale misdrijven om u en/of uw onderneming bij te staan. U kunt ons contacteren via info@bannister.be en via het telefoonnummer 03/369.28.00.

Advocaat fiscale misdrijven