Advocaat valsheid in geschrifte - vertrouw op de advocaten van Bannister

Bent u als bestuurder of als zaakvoerder van uw onderneming in verdenking gesteld van valsheid in geschrifte? De straffen voor deze misdaad kunnen bijzonder hoog oplopen. Zo is er een maximale celstraf van 15 jaar mogelijk in combinatie met hoge geldboetes en andere straffen.

 

Een strafrechtadvocaat, gespecialiseerd op het gebied van valsheid in geschrifte, is dan noodzakelijk om uw rechten optimaal te kunnen verdedigen. Wij hebben een team van ervaren advocaten, die u tijdens elke stap van dit proces kunnen bijstaan. Onze juridische experts hebben alle kennis in huis om een ijzersterk verweer te bieden om uw vrijheid, onderneming en vermogen te beschermen. 

 

Neem nu vrijblijvend contact op met een strafrechtadvocaat in Antwerpen, gespecialiseerd op het gebied van valsheid in geschrifte. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Ook als u nog andere specifieke vragen heeft, staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 03/369.28.00 of via het e-mailadres info@bannister.be.

Advocaat valsheid in geschrifte

Wat is valsheid in geschrifte?

Om van dit misdrijf te kunnen spreken, moet er aan drie wettelijke voorwaarden zijn voldaan. Er moet 1. een geschrift zijn; 2. een vervalsing; en 3. een bedrieglijke opzet. 

 

Het geschrift

 

Een geschrift kan meer dan een geschreven of getypte tekst zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld ook foto’s en bouwplannen zijn. Een geschrift kan ook nauwer worden gezien. Het ‘geschrift’ moet een bepaald aanzien hebben en men moet erop kunnen vertrouwen. Een krabbel op de achterzijde van een bierviltje zal doorgaans door de rechter niet als een geschrift worden beschouwd. 

 

Een vervalsing

 

Het begrip vervalsing is relatief ruim. Dit kan gaan over zowel materiële vervalsing als immateriële vervalsing. De materiële vervalsing heeft betrekking op het geschrift zelf. De immateriële vervalsing op de achterliggende feiten. 

 

Een vaak voorkomende valsheid van geschrifte bij ondernemingen is het wijzigen van een factuur. Zo kan de datum bedrieglijk zijn aangepast of werd deze opgesteld zonder dat er een levering of een dienst tegenover stond. 

 

De intentie

 

Om te kunnen spreken van valsheid in geschrifte moet deze handeling de intentie hebben om iemand te schaden of om zelf een voordeel te bekomen. 

 

Een advocaat, met de specialisatie op het gebied van valsheid in geschrifte weet hoe hij een verdediging tegen deze elementen kan aanvoeren. Het team van Bannister Advocaten in Antwerpen helpt u en uw onderneming graag met een passend advies op maat. 

 

Straffen op valsheid in geschrifte

 

Valsheid in geschrifte wordt strafrechtelijk bestraft. Naar gelang de ernst van de feiten kan men een gevangenisstraf krijgen. In de wet wordt er wel onderscheid gemaakt tussen ambtenaren en andere daders. De gevangenisstraf voor ambtenaren kan oplopen tot 15 jaar en voor andere daders tot 10 jaar. 

 

Daarnaast zijn uiteraard ook significante geldboetes een mogelijke bijkomende straf wanneer u schuldig wordt bevonden. De bijstand van een topadvocaat, met de specialisatie op het gebied van valsheid in geschrifte, is dan geen overbodige luxe en kan u helpen om zware straffen te voorkomen.

 

Gespecialiseerde advocaat op het gebied van valsheid in geschrifte

 

Heeft u een gespecialiseerde advocaat nodig, die op het gebied van valsheid in geschrifte is gespecialiseerd? Dan kunt u rekenen op het team ondernemingsstrafrechtadvocaten van Bannister Advocaten. Onze specialisten staan u graag tijdens de gehele procedure bij. 

 

De voordelen van Bannister advocaten

 

  • Gespecialiseerd advies: dankzij onze sterke focus op een nichebenadering werken er alleen echte experts aan uw zaak. Daardoor heeft uw verdediging de beste kans van slagen! 
  • Jarenlange ervaring: ons team heeft een uitgebreide ervaring in ondernemingsstrafrecht. Onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van valsheid in geschrifte weten exact wat ze moeten doen om uw verweer te optimaliseren. 
  • Aanpak op maat: elke zaak is natuurlijk weer anders. Door een verdediging op maat voor u te voeren, kunnen we de slaagkansen van uw verweer verbeteren en weet u exact welke stappen u het beste kunt volgen. 

Neem contact op

 

Neem nu vrijblijvend contact op met een advocaat valsheid in geschrifte via telefoonnummer 03/369.28.00 of via info@bannister.be en wij bespreken dan graag de mogelijkheden met u. Ook beantwoorden onze gespecialiseerde advocaten op het gebied van valsheid in geschrifte graag al uw vragen.