Hendrik Vandekerckhove

Hendrik heeft zijn Master in de rechten behaald aan de KU Leuven in 2014. In 2015 heeft hij een LLM in het internationaal publiekrecht, met specialisatie internationaal strafrecht, behaald aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens zijn studies in Nederland heeft hij ook deelgenomen aan de Philip C. Jessup pleitwedstrijd. In het kader van die wedstrijd werd hij bekroond met de prijs voor beste spreker, tijdens de nationale finale.

 

Na het afronden van zijn studies, heeft Hendrik een doctoraat geschreven aan de KU Leuven met als titel ‘International Criminal Justice and the Role of National Courts’. Hij heeft gedurende zijn carrière als doctoraatsstudent eveneens verschillende teams van studenten begeleid tijdens hun deelname aan verschillende pleitwedstrijden. Twee van die teams hebben uiteindelijk de gehele wedstrijd gewonnen.

 

In oktober 2019 trad Hendrik Vandekerckhove toe tot de Antwerpse balie onder het patronaat van Mr. Jorgen Van Laer waar hij hoofdzakelijk actief is binnen het strafrecht.

Voorkeurmateries
Strafrecht